Pages - Menu

dimecres, 20 de maig del 2015

CdC 2015

Camí de cavalls 2015. Menorca

Aquest passat cap de setmana es varen celebrar les diferents curses que recorren el Camí de Cavalls a Menorca. Aquest Camí dona tota la volta a la illa, principalment pel litoral, aferrat a la mar.

Eren 5 les curses que se varen fer per aquest camí,
Ultra Trail 185 kms
Trail Costa Nord 100 kms
Trail Costa Sud 85 kms
Trekking Costa Nord 33 kms
Trekking Costa Sud 53 kms

Amb una gran representació d'ermassets i ermassetes:

Trail Costa Nord 100 kms, Pau Bestard, i Toni Llabres
Trail Costa Sud 85 kms, Miquel Morro, Fani Jeronimo i Xisco Moranta
Trekking Costa Nord 33 kms, Felipe Garces, Carmen de Juan, i Assumpció Boronat
Trekking Costa Sud 53 kms, Pau Mas, Fèlix Pérez Serrano, Gustau Gastalver, Núria Zapater, Lurdes Fuster, Aina Bernat, Mercedes Bosch, Marta N. López, Helena Romagosa, Juana Santaeufemia, Iris Hendriks, Aina Sendra,

En total la participació dels nostres va ser molt destacada, només dos retirats, en Gustau i na Marta per problemes respiratoris, que darrerament li estan donant molta guerra al Gran Gustau, i una bona actuació de tots els altres, que és acabar, que és el més destacat que se pot dir d'aquestes curses de resistència a on hi ha un gran nombre d'abandonaments i a on arribar a meta ja és una victorià, i a on tothom dona el màxim dins les seves possibilitats. No vull deixar de comentar la cursa de na Fani jeronimo, que va correr lesionada durant 85 kms per acabar arribant a Ciutadella amb una rialla i fent un show dels seus, en el temps establert. Enhorabona Fani!!

A destacar per la part alta en Pau Bestard 1º M30, i 4º de la general amb una gran cursa, només superat per tres professionals d'aquest esport, i a 3 minuts del tercer, Miquel Morro 1º M50 i 17º de la general, Felix Pérez 12º de la general, Carmen  de Juan 5º F01, Iris Hendricks 7 F01,  i Xisco Moranta 7º M40, de les seves respectives curses.

El cap de setmana va tenir una mica de tot, sol, niguls, pluja, tormentes, llamps, trons, però sobretot, vent, una tramuntanada que ens va acompanyar els dos dies de curses, sobretot el dissabte i que va convertir qualque tram en un infern per poder correr, com va ser la sortida cap a Punta Nati o de cap d'Artuix a la meta de Ciutadella.

La veritat és que val molt la paga correr aquestes curses, me recorda molt a la Mallorca dels anys 80, quan jo era petit, quan el litoral no estava tan capolat com està ara mateix. Per sort a Menorca han sabut conservar quasi el 80% de la seva costa i ha estat un gust correr envoltant l'illa.
En molts pocs kilometres pots trobar tot tipus de paisatges i biotips, platges, dunes, penya-segats, torrents, salobrars, barrancs, llacs, i camins de pedra, roca, terra rotja, arena, i una mica  molt d'asfalt també, sobretot al sud ( encara i així, és un petit paradís). Encara que sembli fàcil degut al seu poc desnivell, no ho és, el camí en si, i sobretot les moltíssimes pujades i baixades, fan que agafar i mantenir el ritme sigui molt complicat, la costa nord presenta més de 1700 m de desnivell i la sud 1200. En general és tot molt corrible, i aquí radica el problema, sobretot a les Trails i Ultra, la quantitat d'hores que acabes corrent per tot tipus de camins i tiranys, fa que hi hagis d'estar acostumat i entrenat, i que al final acabis rebentat de correr. Però el paisatge ho compensa tot, correr per Punta Nati, Cavalleria, Es Grau, Addaia, Binigaus, el barranc de Trebeluger o les cales i platges del sud fan que sigui una experiència difícil d'oblidar.

El dissabte sobretot, encara que va començar tapat i amb pluja, va acabar fent molta calor, i encara que la tramuntana ho acaba refredant tot, aquesta mescla de sol, calor, vent, i arena va fer que les condicions per deshidratar-se fossin perfectes. Aquí va jugar un gran paper els avituallaments, per a mi dels millors que he trobats a totes les curses que he fet, tenien gel i beguda freda de tot tipus!!!, a més de un tracte excepcional per part de tots els voluntaris que se desvivien pels corredors.

Res, que hem quedat enganxats i que un any o altre hi tornarem

Fins aviat Camí de Cavalls

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada