Pages - Menu

divendres, 26 de maig de 2017

Crónica de la XIV Pujada a la Fita del Ram

Aquí vos pas la crònica den Dani Talens, tot un crack.... en molts de sentits.

(La meva) CRÒNICA DE LA FITA DEL RAM 2017


Diumenge…amb els primers raigs de sol tothom despert. Camiseta verda, xip, sabates a mig cordar, ja hi haurà temps per a ajustar-les bé, mocador de Amy and friends. Berenar lleuger però ben estudiat. Que no falti un bon café. Beep-beep-beep!! El whatsapp bull. Hi ha nervis.

Prest cap al jardinet, són les 7,45h i el poble està més despert. No és un diumenge qualsevol. No és una cursa com altra. És SA FITA DEL RAM.

Ja hi ha coa per enretirar els dorsals. Botelletes d´herbes (que siguin Tunel) i camisetes blaves. Organitzadors i voluntaris s’afanen per a que tot estigui a punt i ¡vés si hi està.!
Converses de corredors, bromes, rialles, ambient sa en definitiva.

I a les 9h es SÚS!!!

Els “pro” no baden i ja fan el primer revolt cap Es Rafal quan altres encara ni hem sortit. Les primeres rampes per Sa Vilanova cap a la zona recreativa ja fan la primera selección. Massa ràpid hem sortit!! – se senten veus.
Ja dins el bosc les sensacions físiques es barregen amb la bellesa del recorregut. Alzines i camins de carbones impossibles que un temps foren llocs de feines que avui no soportaríem. El rellotge t’escup la realitat i si vull arribar a Sa Fita en menys d’una hora ja me puc espabilar. Companys que te superen i animen i tu  gaire bé no pots ni alenar. Km 6 i punt crític, pujada fortíssima. Els primers ja deuen ser a dalt. Encara ens queda més de mitja cursa i l’hem d’administrar bé. Objectiu de fer fita en menys d’una hora aconseguit pels pèls. Això s’anima.

Als avituallaments se comenta ¿com van els primers.? Forcades-Gomila-Castanyer; Castanyer-Forcades-Gomila, Gomila-Castanyer-Forcades…ufff es veu que el tema està calent.

Uns altres seguim tira-tira corrent quan podem i no quan volem…però sempre gaudint de la Serra, dels voluntaris (sempre animant, sempre encoratjant encara que siguis el 100 i pico…)…del poble.

Tocant l’hora i quart els primers baixen volant les escales d’es correu, en Forcades enfila primer la curva de l’esglèsia i té la victoria a la mà. En Castanyer ha avançat en Gomila però aquest el torna superar devers Ca n’Olivaret. La gent ha embogit. En Forcades entra...i darrera en Biel Gomila…el jardinet s’ensorra.

I després un goteig de la resta de corredors. Uns més contents altres menys perquè esperaven fer millor temps. Gran paper dels Ermassets. Segons al campionat de clubs!!!!! Estau forts vatua al món!!!!

I a l’arribada comentant la jugada, - com t’ha anat? –Per aquí anava mort...per allà era duríssim… I un bocí de síndria, i molta d’aigua…i la fi una cerveseta, i dues, i…

Això és Sa Fita, no necessitam més
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada