Pages - Menu

dimarts, 31 de març del 2015

Tomir 2015



Un any més arriba un dels dies més esperats pels amants de les curses de muntanya a Mallorca, sobretot pels que gaudeixen de les vistes descomunals, de fer cims màgics, dels desnivells exagerats i les roques ganivet, del fang ,de les pedres i els Torrents i en general de la natura.

Doncs si un any mes la Marató del Tomir de 42 +2Km de pures sensacions, que aquest any es presentava a un dia solejat de primavera amb una temperatura molt agradable encara que en alguns moments la calor ens va fer patir més de la conta.

La cursa començà a can cusset després de 2 Km neutralitzats, I ja ho fa amb un dur tramo d'asfalt amb un fort desnivell de fins al 20% que fa que et plantegis si no has sortit masa fort, per accedir més tard per la preciosa finca de l´assarell a la cuculla per un fort desnivell baix d'una Bahuma, aquesta pujada ens regala les primeres i precioses vistes del Port de Pollença
I ens du a el que és la tònica de la primera part de la cursa molta roca que posa a proba l'habilitat dels corredors. Amb un poc de destresa arribam al Puig de  de Miner i mes tart baixàrem per un pas preciós que ens du al coll de Miner on passarem el botador amb els anims dels voluntaris que ens indicaren que teníem que cuir la pista que du a les casses de miner gran. Preciosa pista de baixada que ens duria al tercer avituallament del dia. Una vegada aquí posam tots els sentits en trobar el millor camí pel mig de carritxeres i roques per mes tard arribar al tram nou que modificava el dels anys anteriors perquè corria molta aigo per el torrent,. He de dir que aquesta variant va ser molt guapa i amb el so del torrent de fons encara mes. Arribam al quart avituallament, aquest es bastant especial perque s´acumulen molts d'espectadors i els aplaudiments es senten de ben enfora, el que et motiva especialment. Una aturada rapida i giram cap al coll pelat que en aquell moment és com una muntanya Russa amb pujades dures i baixades rapidíssimes que ens condueixen al refugi de Can Amer on tenim el quart avituallament, aquest també molt especial ple de gent que segueix la carrera entre ells algunes Ermassetes que ens donaren ànims per continuar.
A partir d´aquí les cames comencen a fer Figa i comenta la cursa de la Resistencia mental.
Passam per es Pixarells i Menut i començam la pujada al cim del Puig Tomir de 1103m d´altura i que afrontam per la seva cara oest, sense cap dubte la pujada més dura de tota la copa Balear a possiblement la cursa més dura de la copa Balear, un tram dur d'afrontar i que recordam la resta de temporada.

Feim cim i ràpidament descendim per le cases de neu cap al coll de Miner on trobam un altre avituallament per afrontar una dura duríssima baixada vertical i amb frondosa vegetació fins a la finca de fartàrix, una finca preciosa que ens dóna pas al barrer pas de baixada fins el darrer avituallament.Carregam  i afrontam els darrers 5km eterns però que ens duen ja al poble on els aplaudiments de la gent als carrers i places fan que augmentis el teu ritme i no t´anadonis que una vegada més has complit l´objectiu, arribar a meta, una meta plagada d'amics i amants de ses curses que et reben amb aplaudiments i la pell es posa de gallina, sense dubte una sensacions inoblidable!!!

Donar l'enhorabona com sempre a tota la representació de Ermassets que valentament formaren part de l´equip a Pollença i que en la seva majoría milloraren els temps dels pasats anys, però sobretot a nen Biel Gomila que va fer un extraordinari 3 er lloc i a nen Pau Bestard que també va tenir una actuació mes que excelent!! Ells dos duen el nom del club a lo més alt de les curses de muntanya a ses illes.

Me qued amb una frase que em va dir n´Andreu Lesmes i que representa molt be el que varem sentir El que m´agrada d´aquestes curses és que no domes són físiques sinó hi ha un tant per cent molt alt de factor mental.

Fins la Pròxima!!

Text. Bernat AC

Clasificació;
3.  Biel Gomila…………… 4:19;00
5.  Pau Bestard…………..4:27;57
47.Bernat Amengual…..5:13:40
82.Biel Morey………………5:33;43
88.Miquel Heredia……….5:37;15
89.Andreu Pallisser……. 5:37;17
95.Felix Perez S…………. 5:42;52
96.Tomeu Colom………… 5:42;54
111.Pere ventanyol……..5:55:26
123.Alfonso Miralles…….6:00;12
141.Oscar Gabas………….6:17;31
142.Pau Mas……………….. 6:19;21
143. Sebastià Díez........6:19;21
158Miquel Morro………….6:28;53
162.Andreu Lesmes…….6:33;43
203.M A Forteza…………..7:11:37
217.Begoña de la F……..7:42;56





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada