Pages - Menu

dimarts, 14 de juny del 2016

DOLOMITI EXTREM TRAIL 2016. ERMASSETS ALS ALPS ITALIANS

                                                                                                            Val Di Zoldo, 11 de juny, 2016

                                       CRÒNICA DOLOMITE EXTREME TRAIL 53K


Aquesta sortida, es cou des de fa uns quants mesos..,  vàrem voler viatjar fora de s’illa per competir en alguna trail que ens semblés autèntica als nostres paladars de Muntanya…
Dit i fet!
Ja som de tornada i volem deixar-vos un relat de com ha estat aquest petit/gran repte!!
Punt de trobada, divendres 10 de juny, avanç de les 20h, a Forno di Zoldo (Dolomitis) per accedir a les acreditacions, dorsals i comprovació de docs. (certificats metge )
Dolomitis.., es un entorn alpí, crespat i muntanyenc, destacat per les agulles punxegudes que recorren tota la banda nord italiana, majestuosos recorreguts, que es poden fer a peu, bici de carretera, btt, trekkings, escalades, vies ferrades i tot el que podem imaginar dels esports d’hivern d’ski i Muntanya…
Doncs, som-hi!, trobada d’Ermassets, puntuals a Forno di Zoldo, on era tot un desplegat d’estands per recollir dorsals i instruccions per l’endemà, ser-hi a l’arc de sortida…
Som gairebé 17 valents, dels quals 6 varen viatjar uns dies avanç per aclimatar i assolir vies ferrades amb passos ben destacats i palpar territori dolomític.., (Gus, Beia, Feló, Joan, Xaves i Fran).
La resta, que arribem just el dia avanç de la cursa som: (Bestard brother’s, Bernat, Tomeu i Pau), Xisco, Bernat Jaume, Tolo, Pau Munar, Marc Patau, Pere, Joan Planells i Pep.
Excitats, documentació en mà, 4 fotos de panoràmica de zona, i cap a cases, (Pralongo) a 4km., on ens esperava na Eleonora, madonna de Casa Rosada, hostalet destacat, pel pas dels anys i decoració de feia tres dècades, com a mínim.. (de bon rotllo vàrem estar genials)
Timing..!
Toc de diana 4 am: berenar.., del clàssic, pernil, formatge, i melmelades.., cafès i trasllat cap a l’arc de sortida (Forno di zoldo), disposa’m de 13h per assolir els 53 km, amb cinc avituallaments, repartits per tot el recorregut..
Despleguen un helicòpter.., filmen per amunt dels gairebé cinc-cents corredors/es.., tothom alçant els braços.., i cridant per que ens donessin el toc de llança.., en un pet tots a  córrer..!
A destacar, el nostre Pau Bestard, va iniciar un ritme d’inici altíssim, encapçalant lideratge els primers quilòmetres, marcant ritme i tensió al primer grup de corredors.
La resta de mortals, cada un prenent consciència  del que ens podia arribar.., recorreguts uns carrers del poble i ens atraquem per un camí de pas còmode que ben seguit, ja fa pendent amunt i promet una trail ben distreta.., sa meteo molt mes que correcta, amb una capa de roba a d’alt, era ideal per córrer..

1er.  avituallament: Paso Duran, punt quilomètric 15 i 1.605m. d’alçada., un pel d’aigua i seguim.., tot amb ordre, moderant pas..
2n.  avituallament: Monte Grana, p.q. 20,  1.627m., aquí amb un pel de desgast, dos fruits secs i seguir en marxa..
3er. avituallament: Malga Pioda, p.q. 29, 2.135m., era imprescindible arribar avanç de les 13:30h, anàvem perfecte (12h aprox.) de pas.., important aquí menjar pel desgast de les hores de córrer, va ser un tram modificat per l’organització, ja que el d’inici era gelat i impracticable, sense seguretat i perillós..
4art. avituallament: Paso Stalanza  (Grandioso Delmo), p.q. 37 i 1.766m., ja feia un temps terrible, tempesta, fred i alhora una bona suada, ben castigats.., aquí creiem que el haver modificat el recorregut, ens faria fer menys de quilòmetres dels publicats.., i amb aquesta idea tornam a seguir i per ventura si afluixava es temps..
5è. avituallament: p.q. 45, Monte Punta i 1.952m., aquí gairebé tothom va fer sa pell, un cim d’una vertical tremenda, que després de 9 hores de desgast es feia insofrible.., i ens motiven amb un rètol que ens deia algo així.. SI TENS QUE PLORAR, FES-HO ARA.., QUE ES LA DARRERA PUJADA..!!
Podeu imaginar els renecs, i la duresa de la pujada.., però be..! i un cop d’alt, i recuperant, el detallasso de la baixada, un pas encordat d’una distància de cinquanta metres aprox., empinat, amb herba, fang, roca i amb 5 o 6 membres de rescat de muntanya, supervisant el pas de corredors.., la majoria cagats pel cansament..
Era moment d’entendre, que podien ser els darrers quilòmetres, que varen ser de vuit aproximadament.., tots de baixada i amb dos pams de fang fins gairebé el final.., fotut el control per no genegar al mes aviat ensurt.., braços i mans obertes, pendents per si cas..!
També a dir, que va ser un passote, baixada llençada en espera de trobar Forno di Zoldo, per trobar-nos amb tota la tribu, la majoria ja dutxats i arreglats..
Arribada pletòrica, per jo! Gent, música i els Ermassets, amb una rebuda de les que sempre t’agraden..
En acabar, com tots som uns “picats”i pensam en millorar i poder córrer mes i millor, us deix classificació Ermasseta, destacant que en Pau Bestard, va assolir la Cinquena posició de la general, disputant-se amb elits nòrdics que de ben segur dormen en alçada i en Pau tant sols no va fer ni un vespre de son per aclimatar, i això ens fa pensar a molts que tenim un dels grans entre nosaltres, que darrerament ens ofereix, fotos des de d’alt des caixó de Campió!

1er.  PAU BESTARD                     5è.      class. gral.    6:57:07
2n.   BERNAT BESTARD         102è.         “          “      9:12:58
3er.  TOMEU BESTARD         103è.         “          “      9:12:58
4rt.   FRAN RAMON               104è.         “        “         9:14:05
5è.    MIQUEL BEIA                 113è.         “        “        9:19:14
6è.    BERNAT JAUME            128è.         “         “        9:28:32
7è.    FRANCESC TOMÀS        170è.        “         “        9:58:40
8è.    JOAN AMENGUAL          185è.       “         “       10:06:46
9è.    TOMEU COLOM             186è.       “          “       10:06:46
10è.  MARC PATAU                 201è.        “         “       10:18:24
11è.  PEP PATAU                     202è.        “          “      10:18:24
12è.  GUSTAU GASTALVER      246è.       “          “       10:58:09
13è.  PAU MUNAR                  352è.       “          “       12:36:42
14è.  JOAN PLANELLS             379è.       “          “       12:50:44


També assoliren distinió finisher (en teoria km 37) en Xisco Moranta i Pere Ventayol, per arribar al Passo Staulanza, on varen optar en acabar per la meteo gens favorable i al tenir la notícia que els 53 kms inicials al final eren quasi 57..!

La resta.., rialles i rialles.., conyes, “canyes”, gelats,  i bon rotllo…

Ah!, i per a la propera ja s’està enfornant…

Salut i quilòmetres.., Ermasets a d’alt de tot!!

Pep patau.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada