Pages - Menu

dimecres, 29 d’agost del 2018





Comunicat dels Ermassets Club de Muntanya d’Esporles.

En referencia a les intencions de la Federació Balear d’Atletisme d’assumir el control de les Curses per Muntanya de les Balears per la via directa emparant-se en un informe del “Centro Superior de Deportes “, el nostre club vol fer les següents reflexions.

La Cursa per Muntanya de la Fita del Ram se celebra des de l’any 2003, des de aquella primera edició organitzada per quatre apassionats de la muntanya, el senderisme i l’esport, aquesta cursa sempre ha estat vinculada a la Federació de Muntanya. De fet aquesta cursa i tot el que l’envoltava va ser el que va motivar quatre anys després (2007)a un grup engrescat amb curolla muntanyera a envestir cap a la creació del nostre club, un club de Muntanya que a dia d’avui 11 anys després a més de comptar amb una escola d’iniciació als esports de muntanya, aglutina diferents disciplines, com són senderisme, escalada, barranquisme, bicicleta de muntanya, orientació i per suposat curses per muntanya. La nostra filosofia ha estat durant tots aquests anys la mateixa, fomentar des de un punt de vista social, esportiu i competitiu l’amor cap  a la natura i el medi ambient en general i a  la Vall d’Esporles i els seus voltants en particular. Com a club forman part del Comite de Curses per Muntanya de la Federacio Balear de Muntanya i Escalada des de ja fa anys, hem viscut l’evolució d’aquesta disciplina esportiva i hem ajudar en la mesura de les nostres possibilitats a millorar-la, promocionar-la i fer-la viable i sostenible mediambientalment, creim que tot sempre es millorable, però que hem arribat a un nivell de qualitat prou alt, per una estructura amateur sense ànim de lucre, fent  compatible els interessos mediambientals amb els esportius.

Ara ens arriba que després de mesos de rumors i de pressions per tot arreu,  la Federació d’Atletisme se vol fer càrrec de males maneres de les curses per muntanya a la nostra comunitat, i noltros ens demanem...perquè?

Independentment de si les persones que dirigeixen la Federació de Muntanya, ens cauen millor o pitjor, si les valoram més o manco des de un punt de vista professional, no som la gran majoria de clubs organitzadors de curses, clubs de muntanya? No és la nostra filosofia de vida la practica de l’esport a aquest àmbit?, no portam prop de 16 anys lluitant i treballant per aquest esport?, no coneixem aquest àmbit millor que ningú?. Perquè s’ha de canviar radicalment quan una cosa funciona bé i va a millor? Perquè s’ha d’oficialitzar un canvi tan dràstic? Qui hi guanya en tot això?
Llavors ens posam a pensar i ens demanam en veu alta;
-          - No serà que al final tot és tan simple com que només  hi ha interessos materialistes darrera tot moviment.
-          - No serà que la federació d’atletisme se vol quedar amb les llicències dels 3000 federats que corren curses per muntanya i que ara cobraran ells.
-         -  No serà que en 10 anys la federació d’atletisme ha passat a tenir quasi la meitat de llicències que la de muntanya.
-          - No serà que volen cobrar les taxes de les curses ells.
-          - No serà que la proximitat física dels dirigents de la federació d’atletisme a la direcció política de l’esport balear ho  fa tot més fàcil per ells ara mateix.

Pensau que volen assumir ells el control per fer un bé a la muntanya, al medi ambient i a l’esport balear i aconseguir unes competicions amb uns estàndards de qualitat que ara no tenen, o simplement per recuperar estatus, poder i doblers?

Idò bé, no sabem molt be com acabarà tot aquest desgavell, lluitarem amb totes les nostres forces per seguir organitzant curses dins la Federació de Muntanya, simplement perquè malgrat els seus defectes són els nostres, perquè som un club de muntanya, i perquè no hi ha raons objectives pel canvi, si qualque club o grup organitzador creu que els hi anirà millor amb atletisme, allà ells, són lliures de fer el que trobin, però que quedi ben clar a tots que la nostra XVI PUJADA A LA FITA DEL RAM, o serà una cursa per muntanya organitzada per muntanyers o no serà, ningú desconeixedor de la realitat ens vindrà a imposar sense arguments per quin tub hem de passar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada