Pages - Menu

dimarts, 4 de març de 2014

ERMASSETES PER FORMENTERA

AVENTURA AL PARADÍS

28 de febrer, 15h , aeroport de Palma. Semblava que era ahir quan na Lurdes els va proposar aquesta aventura a mode "d'entrenament" de cara a la Trail de Tramuntana un dia que corrien aprop de la benzinera d'Esporles. Anar totes juntes a correr la Formentera Half Round Trail. Aquesta llavor va germinar i va créixer entrenament rera entrenament i sortida rera sortida, fent arrels i consolidant un grup. I allà estaven, 7 corredores amateurs, entre elles 5 ermassetes  i dues "supporters" esporlerines preparades per l'aventura!!! Després d'un intent d'aterratge frustrat i un trajecte en ferry mogudet (enguany ja no aniran a El Ram ) arribaren a Formentera. Quina ventada!!!Nirvis!!! A sopar prest i a dormir!!! L'endemà un bon berenar i encara més nirvis, corregudes al bany incloses...rialles i molta expectació. Arribaren al punt de sortida, al Caló des Mort, escoltades en tot moment per les seves supporters Cata i Maria i amb els ànims dels missatges d'altres corredores que aquesta vegada no han viatjat...semblava que el vent no era tan fort i la temperatura era ideal per córrer tot i que estava molt ennigulat...

Surten!!! Envesteixen la pujada a la Mola amb ganes i en grup...però quan comença la pendent de veres es comencen a dispersar...abans d'arribar al far na Marta i na Mer es desmarquen i na Lurdes es retura per re-agrupar les que venen al darrera...algunes arrossegant molèsties. En arribar al far es creen dos grups...na Lurdes pega una espitjada per agafar na Marta i na Mer i les altres quatre (Fani, Aina, Mireia i Helena) continuen a ritme més baix. El camí del far al Caló que discorre per la Mola es planer i agradable, molta pedra i mata baixa i unes vistes increïbles. En arribar a un torrent els dos grups es visualitzen entre ells. Les que van davant, que ja han passat el torrent 
(per cert, molta tela el torrentet que s'ha de desgrimpar i escalar sense cordes ni ajuda, segur que hi va haver més d'un renegat) s'alegren de veure que les companyes les segueixen i les del darrera, sense saber que els espera un quart per escalar, acceleren la marxa al veure que no van tan enrere com es pensaven. En arribar al camí Romà s'hi afuen com a loques!!!"Subidón"!!! Però el camí del Caló fins a la Torre de Punta Prima és moooolt llarg i es pot córrer tot el temps, no dóna treva, les cames son un poc més feixugues, arriba el cansament i els pensaments de "jo que punyetes fot aquí" comencen a rondar els capets.  

La platja s'estén fins a l'infinit i el camí es fa pesat. Encara queda el pitjor. L'Arena!!! Quan trepitgen la platja, el vent comença a bufar més fort, a estones tira cap enrere i fa brusquina...tal vegada només és aigua de la mar...arena a les sabates...peus banyats per ones ràpides quan intentaven trobar superfície més dura per correr. Es fa molt llarg. Molt dur. Els pensaments són malediccions. Però com que res dura eternament,5h i 27" després del sus de sortida re-corrent 41km d'illa preciosa i implacable, na Marta, na Lurdes i na Mer arriben a meta a la Savina!!! 

En falten quatre. Mitja hora més tard arriba n'Helena i poc després n'Aina, na Fani i na Mireia. Abraçades, crits, besades i alguna llagrimeta...ja hi som totes!!! Ara si!!! Alegria i emoció, no només per els resultats sinó perquè alguna cosa els diu que aquesta és només la primera d'una llarga sèrie d'aventures de valentes dones!!!

Visquin els Ermassets!! I que visquin  les ERMASSETES!!!!!


Les ermassetes participants al Trail de Formentera són: Lurdes Fuster (enmig abaix), Mireia fuster (a dalt a la dreta), Helena Romagosa (devora na Mireia), Fani Jerónimo (devora n'Helena) i a dalt a l'esquerra Marta Neus López. Les demés són na Mercedes Bosch (la primera per l'esquerra abaix) i n'Aina Sendra (la primera per la dreta abaix).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada