Pages - Menu

dimecres, 7 de maig del 2014

PUJADA A LA FITA DES RAM 2014




REGLAMENT DE LA XI PUJADA A SA FITA DES RAM
L’Ajuntament d’Esporles amb la col·laboració del Club de Muntanya Ermassets d’Esporles organitza un any més la pujada a Sa Fita del Ram d’Esporles, el proper diumenge 1 de juny de 2014.
El recorregut aproximat és de 16,8 Kms i 1050 m de desnivell positiu, evoluciona pels antics camins i tiranys de carboners fins assolir el cim de sa mola de Na Ferrana, passant dos pics pel pla de S’ermita de Maristel·la, i tornant pel pas de Son Vich i l’oliverar de Sa Granja.
Aquesta onzena edició forma part de la Copa Balear de Curses de Muntanya dins de la FBME en la categoria B Mitja distància.

INSCRIPCIONS
15€ pels federats (mínim modalitat B o superior) de la FBME
La cursa serà cronometrada per ELITECHIP i serà indispensable portar un xip de cronometratge. Qui no en tingui n'haurà de llogar un, a retornar al final de la prova, per un import de 3€.
Inscripcions, des del dimarts 13 de maig  a les 20:00  fins dijous 29 de maig a les 20:00 h a: www.fbmweb.com o a www.elitechip.net
Els federats hauran de deixar la targeta federativa a l'organització per poder retirar el dorsal. La targeta serà retornada al final de la prova.
En principi s’oferiran 250 places en obert a tots els federats, en el cas en que quedassin corredors fora d’inscripció s’habilitaria una llista d’espera per ordre de petició, fent la sol·licitud a la direcció: curses@ermassets.org
Els dies previs a la finalització del procés s’enviarien mails particulars als corredors inclosos segons el nombre de places alliberades.



DESENVOLUPAMENT
Recollida de dorsals i validació de xips el mateix dia de la cursa a partir de les 8:00h. a la Placeta des jardinet d’Esporles. A partir de les 8:45 h es realitzarà un briefing previ a la sortida, que es donarà a les 9:00 h.
La prova es desenvoluparà sota l’observació de personal de la cursa que farà complir el reglament en vigor per l’any 2014.
Número màxim de participants 300
Refrigeri final i entrega de premis a les 12:30 h.
Premis pels tres primers classificats de la general i pels guanyadors de les diferents categories, que no seran acumulables.
Premi especial Pep Terrassa al millor corredor local.
Tots els participants tendran un recordatori de la cursa.


LIMITACIONS
El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l’itinerari marcat sense sortir-se’n del mateix (no es permeten les dreceres). Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat seran automàticament desqualificats. Està prohibit participar a aquesta cursa amb auriculars amb música o altres sistemes d’audició de so que impliquin una baixa o incorrecta audició del participant. Es molt important per la seguretat de tots els participants  gaudir en lo possible del sentit de l’oïda per poder participar a aquesta cursa de muntanya amb baixades perilloses.
Així mateix serà desqualificat al moment qualsevol participant que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats.
Hi haurà quatre punts d'avituallament líquid i dos d'ells amb fruita (A1, i A3), aproximadament al km 5 A1, al Km 9 A2, al km 11 A3 i al km 14 A4. No es permetrà treure cap tipus d’aliment fora de la zona d’avituallament. Al km 11 i coincidint amb l’avituallament 3 hi haurà un punt de tall, amb una hora màxima d’arribada a quest punt de 2:20 des del començament de la cursa, i al km 14 coincidint amb el avituallament 4 amb una hora màxima d’arribada de 3:00 h tots els corredors que arribin a aquest punt amb un temps superior al mencionat seran desqualificats, i si segueixen el recorregut serà baix les seva responsabilitat, sense el suport del personal de la cursa. El mateix passarà amb els participants que a partir del km 11 siguin superats pel grup de tancament de la cursa que fan tot el recorregut a peu a bon ritme.
Aquesta prova és una cursa de muntanya i com a tal apte, només per esportistes amb la preparació, aptituds i entrenament adient, no és una marxa de regularitat ni una reunió de senderisme amb tots els respectes que aquestes activitats ens mereixen.
L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, encara que intentarà evitar-los.
L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut o suspendre la cursa si les condicions meteorològiques així ho aconsellen.
Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l’organització, estant obligats a retirar-se si qualque responsable de la prova així els ho indica.
Aquesta prova es regeix pel reglament de la COPA BALEAR DE CURSES PER MUNTANYA. La inscripció en aquesta prova comporta l’acceptació del present reglament i la normativa (consultar www.fbmweb.com). Es recorda que segons es contempla al reglament només podran participar a la cursa els corredors que portin calçat adient per fer-ho.



RECORREGUT DE LA CURSA
El recorregut de la cursa, ha canviat enguany, alternant encara més que altres edicions, les pujades amb les baixades, degut a que transita per finques privades amb bestiar a lloure, i per zones amb perill d’erosió i alt valor ecològic no està previst facilitar el recorregut de la cursa pel seu entrenament. Perdonau les molèsties que aquest fet comporta en benefici del medi.






Esporles a 6 de maig de 2014

La direcció de cursa



1 comentari:

  1. Entenc que no es publiqui el recorregut, però crec que almenys el perfil s'hauria de saber per poder dossificar les forces adequadament.
    Salutacions,
    toni

    ResponElimina